Pages

27 March 2009

*kenapa aku malas sangat ni Ya Allahhhhhh*

phwargghhhh*yawn*

gila masal ok hari ni..pegi opis pun takdak sapa..

nama pun Jumaat kan?

seriyes,rasa macam nak balik,lepak kat rumah,finish all my NC orders dan buat felt cakes

keje tak produktif macam ni,malas ok nak pi opis

saya dah malas nak pi opis sebenarnye,demotivated lama dah

erghhh..why tidak bermotivasi

1. Kerana tiada Dr. Izi haji Ali..hahah

2. tiada increment

3. tiada bonus

4.tiada kenaikan pangkat

5.gaji sikit

6. masih lagi pekerja kontrak..malas nak cakap banyakla kan

mahu je buat business sendiri,tapi tak tahulah

korang boleh kata..

"nasib tau ada kerja time gawat ni.."

tapi tulah bila jalan kaki,nak naik motor,dah naik motor nak naik kereta kancil,dah dapat kereta kancil,nak kereta wira,dah dapat wira nak honda plak,dah dapat honda nak merc plak...

abes sampai bila nak puas hati?

p/s::sampai mati pun belum tentu puas

p/p/s::kawan2 semua doakan saya dapat handphone SE G900..saya tamau P1 dah...heheh ;)

11 comments:

Elyn said...

duduk umah amat menyeronokkan lelagi ade anak kan!!!!

tgh terbayang tidoq kat katil ngan wafiq kat sebelah hihihi

littlemama said...

i pun malas nak keje..tapi kalo tak keje tak de uwang pula.. takde uwang tak leh hidung senang..abis camaner tu?

ibu rayyan said...

ya allah dila, (dila ke erni? which 1..hehe)
sy juga mls yg amat mahu kerja skrg..
mahu berniaga tp xtahu apa yg boleh diniagakn..
kamu bleh juga mnjahit..sy xde apa boleh bikin..huhu
samala kes kt..(refer pd list kenapa xde motivasi tu).haha
oh Ya Allah..tlgla hambamu yg lemah ni..Aminnnn

ibu rayyan said...

ya allah dila, (dila ke erni? which 1..hehe)
sy juga mls yg amat mahu kerja skrg..
mahu berniaga tp xtahu apa yg boleh diniagakn..
kamu bleh juga mnjahit..sy xde apa boleh bikin..huhu
samala kes kt..(refer pd list kenapa xde motivasi tu).haha
oh Ya Allah..tlgla hambamu yg lemah ni..Aminnnn

ibu rayyan said...

la..sori, tersend 2 kali plak..remove la satu tu ek..hehe

Aku Bukan Bidadari said...

kalo dpt G900 leh kita berym..beli yg redded kaler yer... i like it..

boleh kita berwifi sesuka ati...
ehh lagi bleh tgkp gmbar ziyyad kacak sekerap kali..laalalalallaaa

e.l.i.s.s.m.i.e said...

memang syok bermalas malasan dirumah...hukss

azzamoro said...

kalau laki saye income juta-juta RM, dah lame saye dok umah goyang kaki gentel AIryll..

Ini juta-juta rupiah jerk..

Isk..walaubagaimanapun..saya bersyukur.. hehe

mummy_adam said...

alangkah indah nyer hidup kuu ini kalo dapat dok umah.. huhu..

sgt bersetuju dgn no 1-6 tuh.. mencikk tau.. ponat2 aku keje siang malam, depa bt xtau jerrkk.. geram nieehhh..

Helena said...

salam perkenalan.... you have such an eye catching and refreshing blog.... apa benda kek yg u jahit tu.... sorry la i ni ketinggalan.... it looks so so cute....

Anasfadilah said...

kak elyn ::indahnye dunia kan kak elyn...main dengan anak je...provided anak itu tak merengek...hahaha

kak ros::itu pasal la,tak keje tade uwang pule...huhuu

ibu rayyan ::takpe anak jadi motivasi kita.. :) kena tabah selalu..wahh..cakap kat orang pandai,sendili tade buat wor (refering to saya )

tiara:: tiara pakai G900 ek...best la fon tu...kamera 5 mp lagi

eliss::bab malas-malasan siapa yang tak suke kan..lepask je tak buat ape...hehehe

Azza:: juta-juta kan best...dah lama pegi jalan2 hongkong,greece,egypt...wah tempat idaman tuuu!

mummy adam::takpe,rezeki ada tu InsyaAllah,saya selalu peringat diri macam tu,tapi tulah...kadang2 tensen gak,pasal saya ni kurang sabar orgnye...heheehe

Helena::hi Helena! oh itu kek Felt..ada banyak lagi,tapi belum tayang kat sini...hehehehahha :P