Pages

10 February 2009

*fussy baby*

Ziyyad tengah fussy+grumpy+cranky+moody for the past 2 days..

gara-gara gigi baru nak tumbuh lagi...

kesian tengok Ziyyad...tidur tak berapa nak lena..dahla dengan bunyi mercun pong pang pong pang sampai late night...tensenn wooo

kami dah bagi teether sejuk (buh teether dalam peti ais), nampak lega sikit Ziyyad...tapi setelah teether kemabli ke suhu bilik...

Ziyyad meragam balik

sampaikan En.Suami terpaksa mengorbankan jarinya untuk digigit Ziyyad

(make sure jari bersih ye mak-mak dan bapak-bapak di luar sana...jari bersih rendam sat dalam air ais..pastu gosok gusi anak pelan-pelan...)

kesian Ziyyad..

(mak orang pun kalau gigi atau gusi sakit...maunaik pelempang kalau orang duk bising-bisng kan...ini pulak baby..kesian dia)

kami dah try bagi kain untuk Ziyyad gigit (towel bersih)..tapi tak best..tak lawan jari babah dia...hahaha

(jari mama dia pun ok gak...tapi sakit ok kenan gigit dengan pakcik kecik..ggigi macam mata gergaji)

maybe nak beli bonjela nanti..


p/s::korang ada petua how to soothe baby gum dak?saya pun ada gak mengoogle ni...tapi naktau gak cara korang soothe baby sore gum...thanks ye :)

4 comments:

Mommy lyna said...

bonjela?

Anasfadilah said...

emak hafiy and fahry::

bonjela ialah sejenis cream oral untuk soothe gum

sekian.mekaseyy :)

DYLA said...

sama la inas pun meragam jugak sbb gigi baru nak kuar...

lupa nak minta izin, sy add link awk. TQ

suryati said...

tular, sya pun tgh google gak nih, si micah dok ngada-ngada jugak psl nak kuar gigi gak (kot....lagi hampeh saya nih, tak sure keh..keh..keh...)