Pages

09 January 2009

::klinik hitam::

semalam saya ke sebuah klinik..agak cantik juga...macam hospital mini pun ada

staff semua ramah mesra..

well...saya ke klinik pasal nak pasang contraseptive

saya kena jarak anak 2 tahun,pasal Csect tu hari..doktor la kata kena jarak 2 or 3 years,tapi adanya dalam setahun dah ada lagi satu kan..

tu semua kerja Allah.

nak cerita pasal klinik nilah..macam dodgy sikit...saya tak tahu bahasa melayu untuk dodgy ape..

En.Suami kata,kalau nak gugur kandungan boleh pegi klinik ni...

i look at him sambil muka kata "biar betulll!"

macam klinik haram je saya rasa,pasal tu saya kata klinik hitam

En.Suami pernah bekal kan hand soap kt klinik ni,dia kata kalau pergi pagi-pagi,lagi ramai muka orang bersalah

ada budak melayu,ada budak indon( esia) ada org myanmar..

apa lagi kalau tak gugurkan kandungan..

saya baru tahu pasal bila dah habis pasang IUD baru asben bagitau..

kalau ku tahu tade nye pergi sini...macam klinik haram je

tapi tak,kelinik ni (ia,depa eja klinik,kelinik ok...hahaha) ada sijil sah semua,doktor semua gynae,kelinik ni cantik,dan terkenal juga di penang ni..

tapi pasal apa saya rsa kelinik ni dodgy sangat ek..hmmm.

masa tunggu kat waiting area ada satu mamat ni, tengah gigit kuku,mata tak pandang orang,macam dia takut samething,dan dia datang bersama seorang perempuan..

gugur kan baby ek?ayoook tak tau ayokk tak tau...oooo suka hati jer kamu ye..buat buang buat buang ye...biasa ni...

(saya assumption je..hahaha...tak baik kan...tapi dah En.Suami kata kelinik ni boleh buat pengguguran secara sah,dah tu kenapa mamat ni semacam fidgety je kan?)

kat tingkat atas ni ada katil-katil,dimana lepas minor operation atau insert contraseptive atau gugur bole h rileks sinio sat...pastu boleh balik..

tak kisah la,saya dah buat pun,saya tak langgar hukum Allah..saya dah kahwin ok.. (statement sedap hati..)

pasal perancangan keluarga,saya pilih IUD, antara teknik barrier,dia tak ganggu hormon.. (saya tak mahu mess up dengan hormon,pasal nanti buruk padahnye..)

saya tak pilih kaedah semulajadi seperti tengok tarikh tak subur pasal saya takut salah waktu tak ke naya

saya tak pilih makan pil pasal saya seorang yg culas bab-bab ambil pil ni...

jadi pilih IUD ini,dan boleh tahan selama 10 tahun..jadi tak payah susah-susah fikir setiap kali bersama suami.

buat pilihan anda disini,badan anda anda tentukan :)

badan orang,oranglah..jangan samakan dengan badan sendiri

p/s::padanlah masa masuk kelinik ni,ada seorang mamat macam menyorokkan muka dia di balik suratkhbar,masa saya naik atas ada seorang perempuan tengah tido...biasa kalau DnC,memang korang akan tido punyalah..

p/p/s::saya DnC pasal keguguran ye bukan menggugurkan..jangan salah paham..

23 comments:

Elyn said...

dila pasang iud bape ek??? kene pi time period je ke??? sakit tak??? hiks saya adalah penakut kalo bab nk insert2 tang tu!!!

Anasfadilah said...

kak elyn::suma sekali rm120.50sen,time akhir period kite baru pasang,sakit tak kot pasal dia kasik bius,tapi rasa lah benda alah tu di godek-godek...hahaha...lepas insert rasa quesy and drowsy jugak...pasal dia ada injet apa ntah...pening gak la...bawak en.teddy sama kalau nak pi,boleh dia tolong drive kan..:)

Mrs.R @ Emi said...

alamak...tetiba rase ngilu lak tang tut..hihihi

erlyda said...

haih..masih ramai lagi orang kat luar tu yg wat menda² bodoh gugurkan anak tu.. kita yang nak sangat ni masih blom ada rezki xper sabarr...

Aku Bukan Bidadari said...

erk..me tak buat pun lagi papsmear.. dila sakit tak? (soalan bodoh kan)..

hu hu hu.. me pakai plastik jer. rancang skrang..

suryati said...

baru nak tanya berapa rega, nasib baik dah org lain tanya keh...keh..keh... i think i need to switch to that lar, amik jab nih, period tak abes2

eiNa said...

err... seriyauu la plak nak amik benda tu.. takat ni amik Jab, dah tak period2 la plak..
Jab ni lain orang lain kesan dia kan? ada yang period x abih.. ada yang xperiod lak..

ma2mutuk said...

eee takutnya tang kena cucuk ngan masuk benda tu..mak seriau!!!

lain la kalo masuk benda yg sepatutnya..kan sedap..

*** terlucah lak tghr2 ni..maklum la mlm td malam jumaat :D

Obefiend said...

kamu menggunakan ayat "CULAS" dalama perkataan

+23 intelligence
+2 dexterity
+90 i will not be an uncle again in a very long time

sad.. anak kamu mesti semua comel. kena tunggu lama baru ada lagi ek. macam tungu novel Harry Potter lak..

ke ke ke

Anasfadilah said...

mama emily::bukan ngilu dah..rasa semacam..yelah digodek godek..rasa semacam je..rasa tak best la kan..hahah

erlyda::rezeki ada tu da..takpe..biar Allah je balas perbuatan diorang.

tiara::tak sakit..tapi rasa semacam..semacam tak best la...hahaha..pakai plastik?bukan
getah ke?hahahah

suryati::dats why saya tak pilih yang ganggu hormon punya..messing up dgn hormon ni macam-macam kang..tade mood la,nak nangis je lah,macam2 lah..

eina::seriyau sikit..tapi pastu ok..kena kangkang macam nak beranak masa nak masuk iud tu..rasa geli pun ada..adoyaii.

ma2mutuk::ceh...lucah plak tengahari rembang ni...hahaha

Anasfadilah said...

uncle effs:apa daa..tunggu 2 tahun je ok kot...lalala..its ur turn to turn me into makcik plak..bila kah abang?heheheh

Zureen said...

Salam perkenalan..zureen pernah pakai iud tu slps anak ke4,guess what??hilang..he3,so dpt baby no.5.Rajin2lah check tali kot2 hilang mcm zureen dulu..huhuhu..

Anasfadilah said...

Zureen::yup..doktor ada cakap...selalu make sure ada benang tu hehehe..thanks bagi advise..oh ye..melawat blog zureen tadi...template tu saya pernah pakai...lama jugak pakainye...cantik kan template burung di pokok tu ;)

mummy_adam said...

murah lah harga tu.. sbb kat penang kot.. kat an-nur bangi regenyer RM250.. saya pun plan nak pakai iud, tp takut lah plak.. hehe :)

Lan0stZz said...

iud kat penang murahnye. sini DSH RM300 and only last for 3 years. Biar benar yours sampai 10 tahun?

Anasfadilah said...

mummy adam::maybe la kot...untung la ceq duk penang lagu tu

lanotszz:;yup.its for 10 years,stated in the letter given by the doctor,ada lagi satu yg macam iud,dia masuk ikut pintu rahim juga,tapi dia base hormose,dia release hormon progestin,yang itu yg 3 years je boleh pakai..:)

babyelle said...

wahaha.. Dila, nape xletak entry ni awal2... aku xsempat pasang IUD.. da lekat sorang lagi... xpela... rezeki.. kot2 ayah die nak dapat better job after diz.. hehe...

*lenkali cepat2 planning.. jgn rilek je+confiden je ngn planning secara mengira hari... sebab my 1st son mengira hari sangat berkesan... pas 1thn lbey baru preggy.. konon terer la aku ni.. haha.. tgk2 xsssempatt ape2 dh masuk anak 2nd.....hehe

azah said...

salam,
kat area mana klinik tu?? takut aku xtau p klinik haram tu...hehe

Anonymous said...

murah?aku pn plan nk psg gak mende 2?tp nk cari harga berpatutan...ap nama klinik 2 n location.tq ;-)

Anasfadilah said...

anon:pearl maternity hospital.dr perempuan.

mis Qilla said...
This comment has been removed by the author.
Anonymous said...

slm Anasfadilah..I google2 psal tempat nak bt IUD dkt area2 utara ni jgk n kbetulan your website plak yg muncul..seriously mmg murah la harga u buat dlm byk2 yg I dah survey..dekat mna ye kelinik tu?

Anonymous said...
This comment has been removed by the author.