Pages

06 November 2008

::flu begone::

dah dua hari kami laki bini demam,batuk,selsema...

saya demam panas bagai..

dah berapa tahun saya tak demam..

dan dua hari lepas Allah nak bagi saya demam..

redha sajalahkan...sambil pegi klinik amek ubat (usaha kena ada ye..)

kesian kat Ziyyad..

nasib baik ada Mama Kiah

mama Kiah kata kat kami

"hanpa balik tidoq takpa,biaq Ziyyad tidoq rumah kak kiah..kesian dia nanti,jangkit dari hanpa,susah dia"

indeed Mama Kiah is a gem,baik nye hati mama kiah nak jaga Ziyyad

dia offer diri nak jaga..

saya kesian juge kak Kak Kiah,tapi dia kata

"takpa aih.."

jadi dah dua malam kami tak jumpa Ziyyad,kami di kuarantin di rumah sendiri...hehehe

walaupun Ziyyad hanya duduk di tingkat satu,dan saya di tingkat 3...rindu toksah habaq la...hahaha

seronoklah kak nana dengan abg faiz...depa nak tidoq sama ngan Ziyyad..merasa la sat Ziyyad ada abang ngan kakak...kehkehkeh

rindu bebelan si kecik tu..


p/s:: Kakanaz, anas kata Ziyyad senyum sama macam kaknaz...heheh :)

p/p/s::hopefully hari ini sihat boleh bawa balik Ziyyad,although selsema and batuk still there,tapi tak seteruk semalam..

update


camano nak jage Ziyyad malam ni lagi

tekak rasa nak tanggal je tiap kali batuk

gatai ngengkong la

batuk teruk sampai kepala pusing

bila makan je rasa pahit

baru Allah tarik nikmat makan,dah susah kan?

hehehe

insaf sat

10 comments:

eiNa said...

dila.. same here.. u r lucky ade mama kiah, =)
alhamdulillah, hari ni Aira dah baik demam dah pun..

Aku Bukan Bidadari said...

mama kiah sagt lar baik.. mami ka mama kiah nih??

Anasfadilah said...

eina::tulah bace ur blog entry...syukur dah baik ek..heheh...musim demam ke apa sekarang ni

tiara::mama kiah melayu..orang pendang...heheh..sib baik ada mama kiah..hehehe :)

Dila said...

haih.. samala ni.. ni dh 2 peket tisu baru abes. Baru pagi ok.

Tekak rase mcm nk bwk kuar je. Tapi yg peliknye.. makan selera je. Time makan.. tadek la plak tekak tu rase sakit. Huhuhu.

Allah still lagi kasik nikmat selera makan?

KV said...

baik nya mama kiah. Baguih sungguh no!!
Morang korang cepat sembuh dan cepat boleh jumpa ziyyad.;)

oren said...

bestnya dpt pengasuh yg concern sebegitu..untung neh..

Anasfadilah said...

dils::still can eat...good for u..me eat no taste la...aiyohh

kak KV::amennn,semoaga kami cepat sembuh...sulah windu itu budak kecik ma

kak oren::rejeki kami,ALhamdulillah..

mati2 dia tak mau kasik bawak balik ruamh,akot jangkit..

shafa said...

Semoga cepat sembuh Dila...Mst rindu sgt dekat Ziyyad nie..Tapi memang salute la dekat mama kiah tue..Dia concern betul laaa.. InsyaAllah sembuh dari demam.

Kujie said...

itulah...kalau boleh jauhkan dr anak2...nak2 yg kecil mcm tu...dia org masih belum kuat antibodi nk lawan...

Anasfadilah said...

shafa::rindu serindu rindunyaaa..heheh..terima kasih doa saya cepat sembuh :)

kak jie::dah dijauhkan pun,tapi lekat gak virus tu kat dia..nasib la tak teruk sangat macammaknye ni