Pages

30 October 2008

::ooohh baddd::

ooohh baddd = ubat (get it?get it?....neverminddddd)


last two night ZIyyad tak boleh tidoq,pasai hidung dia tersumbat..

pastu dia ada batuk-batuk comel..nak tau pasai pa batuk comel

bunyi dia macam sebijik macam ni

"uhuk..huk..uhuk.." (macam batuk main-main je mummy rasa Ziyyad ni....nak manja-manja ek..hehhe...*kisskiss*hughug*)

so,jadiknye..semalam En.Suami bawa sat Ziyyad pi Hope Children Hospital, 5 minutes drive je dari umah..

sini semua paed..namapun children hospital kan..

inilah oh bad,oh bad Ziyyad






korang nak tengok mama kiah yang jaga Ziyyad tak?

hehehhe













::yang kecik pakai segalanya pink tu lah kak nana,dia suka main ngan Ziyyad...itulah mama kiah,yang menyusukan Ziyyad... :) ::

mama kiah adalah pengasuh yang baik..

sebelum kami pi hantaq Ziyyad ke mama kiah, mama kiah memang dah jaga banyak baby..macam mana kami tau.

yelah,dah nama hidup berkampung,mengambil tahu serba serbi orang lain adalah kebiasaan di sini... (kat KL ada?jiran amek tau hal jiran?ntah2 nama jiran pun tak tahu....hhahahahahampess)

daripada sumber yang dipercayai,memang mama kiah memang baguih jaga budak

dia amek tak lebih dari 2 baby..

InsyaAllah,while we are at work,mama kiah will take good care of Ziyyad. :)

Alhamdulillah,we are consider lucky duduk area bayan baru ni

semua kemudahan lebih kurang 5 minit drive saja

antara tempat 5 minit je sampai naik keta ialah

Airport bayan lepas,hospital,sekolah,Giant bayan baru,pasar besar bayan baru,sunshine bayan baru,segala mak nenek KFC,McD,Pizza,secret recipe ada,ada plak baru buka old white coffee apa ntah,pos opis mini,farmasi..

senang kata serbi serba senang...tade nak kena tempuh traffic jam macam KL nun (tade tol summore...hahaha!)

duk kl, nak pi umah nenek saya di Sg.Penchala pun kena bayaq Rm1.6kupang..sungguh tak cool.

saya sangat suka duk sini.

p/s::amek tahu hal-hal penting saja.

8 comments:

Dila said...

Haih... betul mmg susah cari pengasuh daytime ni. Last time tanye la kan dkt area my house if ade ke tak. Then maid tu bgtaw ade tp adalah illegal indonesian immigrant yg duduk kat pondok macam nak runtuh! Boleh?

Kalu kena raid maw anak skali diangkut

Elyn said...

ubat idung sumbat yg ziyyad dpt tu jenis mkn ke??? wafiq nyer doc bg tuk pancut lam idung terus.... risau gak sbb sejak raye idung die cenggitu....

Anasfadilah said...

dils::tak seswai pondok nak runtuh...ahahah..

harus anak sekali angkut kaalu kena raid...

keskeskes

kakelyn::doktor bagi yang pancut terus dalam idung

baby memang nasal passage narrow dari adult,tu kadang2 bunyi macam susah nak napas,pasal nasal passage sempit

saya bace kat internet

Ziyyad yang bawa g klinik tu pasal macam ada selesema sikit..tu yg malam asek terjaga aje..kesiyan dia

semalam buh ubat tu,Alhamdulillah ok.

bangun untuk feeding time aje.

Shila said...

owh, jiran rumah aku bagos. siriesly bagos. kenduri aku derang sume volunteer buat kerja. siap pastu buat rombongan cik kiah pi langkawi.

pasai tu aku suke dok ngan mak akuuu. kwang kwang kwang.

Dong said...

sini susah betul dr nk kasi ubat. kalu bole biar bby baik sendri... dia suh bby kuat antibodi...

Anasfadilah said...

shila::gila best ok ko punya jiran..heheh

dong::acctually bagus jugak nak bagi antibodi baby kuat kan..

tapi tulah kesiyan tengok anak susah nak tido...heheh

danial17 said...

fatin pon kekadang idung sumbat, guna nasal aspirator, kekadang kalo susah sgt, sedut idung guna mulut, buang kat singki

Anasfadilah said...

danial::macam mama saya selalu buat masa we all baby...mama saya citer.

tapi setakat ni ALhamdullilah Ziyyad tak heavy sangat selsema dia