Pages

14 October 2008

::barrier?hormonal???::

inilah peraturan yg paling baik sekali,ia dinamakan family planning!
-P.RAmlee,Tiga Abdul

saya ada tanya seorang colleague, bagaimana dia merancang keluarga

dan semalam saya pergi membeli majalah Her World, dan alih-alih...

ada tersemat satu booklet...nak tau booklet apa tak kawan-kawan?






























soalan-soalan yg terbenam dalam fikiran,kini sudah terjawab...

go get your copy of Her World today!

p/s::bagi yg dah mencuba...apa method yg anda gunakan?

16 comments:

Arin said...

implan?RM400 je tak silap..

Aku Bukan Bidadari said...

buang luar.. tak yah bayar aper2 hi hi hi hi

Anasfadilah said...

kak arin::RM400...hmm..standard ke rege tu?kak arin implan ke?

Tiara::dalam book let tu ada juge cara ni

nama dia withdrawal
effectiveness::unriliable:90% effective (100 in every 1000 per year women will get pregnant)

chics said...

implanon - dalam rm 500
kalau tanak ambik shot every 2-3 months about rm 45 per shots.

side effect- depends on orang,ada certain tak datang period and naik berat badan, ada certain orang ok tapii yang pastii tiada 'accident' berlaku.

Elyn said...

erm tang ni mmg masih lai dlm pertimbangan....

Arin said...

hoi..mana kak arin implan..takkan ku implan atau sekutu ngn nye..huahhaha..tapi for c-sect case like urs..ku paham..coz my sil pon tgh dok pk..at least kene gap..well..another option is inject tapi leceh gak, 3 bulan sekali..
rasa nya RM400 tuh standard..kat melaka tuh rege dia..kat kl pon tuh rege dia..

~Lady_D~ said...

Dear...one Of my Fren kate yg Plg ok n EcoNomic would Be ContracepTive pill.. byk jenis.. tapi Plg ok YASMIN.. ni mmg badan takkan naik.. Most yg amik badan makin Cantik n muka lagi glow.. tak tahu la.. i tgk my fren mmg makin con skrg..die mKn YASMIn ni je...

ummi tasneem said...

i amik IUCD...
=)

Anonymous said...

err, gune ini

Mrs.R @ Emi said...

*termenung pk nk pakai ape* :P

Anasfadilah said...

chics::ye,mari mengelakkan 'accident' yg tak di ingini..

kak elyn::banyak pilihan kak elyn..pilih jer lah.

kak arin::so how leh u do it..pangkah2 kelendar kah? +P

lady D::makan pill..kene ingat selalu,kalo lupa,eksiden la nanti...huahuahua

umi tasneem::how much?

anon::bab pangkah2 kelendar yg lomah ni..

emi::saya rasa elok tanya doktor aje..as for me,barrier method susah sikit,maybe go for implan,pasal pil saya ni culas sikit..hehehe

lovelymummy said...

me choose iucd...membe pakai ok..mil pn pakai ok..for 3yrs..kalau wt kt gov,baru 80rgt..murahla compare private..tapi tak wt laie..hehe

Anasfadilah said...

lovelymummy::opun ingat nak iucd jugakla..RM80..ok la kan..

azzamoro said...

i pun belum fikir lagi nak gune ape. kire hari kot. huhu

nurul said...

kat ikano ade booth lagi tau last sunday... i dapat paper bag contains all the info on the thing~.. belum kawin lagi.. but worth for future plan.. hehe.. bagus kan....

Anasfadilah said...

Azza::kira hari..heheh...tu yg kene pangkah kelendar tu...jangan silap pangkah dah..:P

nurul::hari sabtu ni 18/09 kat Queensbay mall penang,hopefully dapat pegi,pasal this contraception thingy juge..good good,for future planning and family planning also :)