Pages

23 June 2008

::mereka datang juga::

last sunday...

mama,baba and taro turun Penang..memang dari miggu lepas depa nak mai,tapi saya habaq kata,

"adik ok ma..tak perlu risau2"

mama itu mama juga...anak dia sakit (hatta sikit je...) dia tetap akan rasa risau dan susah hati..baba?tentulah dia risau juga tapi baba cover2....hehehe..tira pun datang?mesti nak tengok Poko (En.Suami punya belaan...hahaha)

makan time...

Pernah tak korang makan Sate Rebus?atau nama lainnya Chelor-Chelor? dia macam steam boat,tapi lain sikit...steamboat sup dia berempah bagai...tapi chelor-chelor tak..biasanya orang cina yang makan chelor-chelor ni...(chinese panggil lok-lok)...tapi kat Penang specifically kat Padang brown,ada melayu yang buat chelur-chelur ni...wah!best tau makan ni...harga dia ikut kaler batang sate..dari serendah RM1 sampai RM5..

::update:: Click Map To Padang Brown for those yg nak pergi makan lok-lok...pergi malam ye,pergi siang hari tade yg halal punya...(sila tengok kotak C2...sure nampak stadium,berdekatan stadium tu padang brown...)

::inilah lok-lok/chelur-chelur/sate rebus...see me holding those bulat putih thingy...itu yg saya makan paling banyak (6 cucuk to be exact...6 x 3 = 18 bulat2 thingy....hahaha!!) tapi satu batang rega RM1...ok lah kan?...and if u see here...my dad ngan adik posing satu gaya je..my mum and me pun satu gaya je...tu semua gambar candid..hehhe..::

bak kata En.Suami kepada saya

"makan tak mau koman..."

hahaha...

p/s::saya suka pegi Padang Brown lagi, pada pegi Padang Kota...Padang Brown lagi byk variety of foods..dan tak kelam kabut macam padang kota...padang kota balik2 pasembor sotong kangkung pasembor sotong kangkong,lepas tu every peniaga berebut customer,jadi macam kecoh sikit...

p/p/s::setinggi penghargaan buat Cik Intan dan En.Saharudin kerana sudi mencemar duli ke rumah kami...hehehe..mama and baba,maceh ye belanja...wehoo! tira,thanks dtg jenguk poko...eh,silap jenguk kakakmu ini...hahaha

10 comments:

Obefiend said...

first

sory.tidak dapat hadir. menjaga adik kecil sekali itew

Aku Bukan Bidadari said...

dilla.. nak tau dak..i mimpi u and elyn dah bersalin.. i mimpi ari sabtu malam ahad..

:D

Anasfadilah said...

abg::its ok...lain kali saja...

tiara::siap mimpi lagi!?wahhh!hehhehe

Anonymous said...

pn. erni, padang brown tu kat mana? mcm best je tgk ko makan... jeles aku... aku nk makan gak.... huhuhuhuh wakakakka nnt ajak anum la p sana!
-azfar-

Anasfadilah said...

azfar::padang brown terletak di Dato Kramat,Penang..nak ke Georgetown...kalau nak lebih specific,ko GoogleEarth je..InsyaAllah ada....heheh...aku makan biskut kering perisa jagung pun ko nampak pun,sure ko kata sedap...aku makan tak benti sekarang ni...hahaha..kem saalm Assalamualaikum kat Cik Anum...dgn ucapan bila turn korang pulak,jep dis kaming july...hahaha

Elyn said...

makan la selagi bole mkn.... nnt kene pantang dh terliur plak dilla tgk sume2 mknn heheehhee

aZeeMaH said...

salam...
akak ni one of ur silent readers...

padang brown ni kat ne ek?bleh bg peta tak?hehehehhe...tiap2 ujung tahun akak p usm...so masa ni la nk mronda penang...akak suka mkn steamboat tu...suka glossssssss

Anasfadilah said...

kak elyn::sakit2 pun,makan mesti mau kak elyn...hehehe

kak azeemah::saya dah cari map utk ke padang brwon...cube klik sini

http://www.malaysia-trulyasia.com/mta/map_penang_georgetown.pdf

tgk kat petak C2..kat situ dia tulis padang brown.

p/s::azfar::ko pun boleh guna map ni :)

Jiji said...

post kan lok lok@!~

Anasfadilah said...

jiji::nanti aku post kan dengan hawker2 sekali...hahaha...meh la turun penang,boleh bawa ronda2..sini makan sedap2!

laut pun banyak sini!banyak pantai! hehehe