Pages

20 June 2008

::Birthday present::

17.6.2008

anak saya dalam perut bagi saya hadiah special tak terkata iaitu...jeng jeng jeng

Penginapan 3 hari 4 malam di Hospital Bersalin Pulau Pinang...best kan?

inilah hadiah yang Chomel bagi kat saya..dia main2 contraction...every 10 minutes sekali..

saya tahan dari pukul 830 till 1130pm...lepas tu tak tahan sgt sakit...chai chin chau p hospital...hari ni baru keluar hospital...

sebelum tu sempat bedal 2 biji epal,semangkuk mee cintan (kes tengok iklan cintan...teringin),biskut meri 6 keping cecah air teh panas...hehehe..lepas tu tak tahan sgt sakit contraction,baru p hospital...best betul anak bunda ni,bagi hadiah penginapan pule ye...heheh

::tuan puteri pink (En.Suami bagi gelaran...)mau tak...msg je minta tolong beli air la coklat la...hahaha..nah!dapat geleran tuan puteri pink...hahaha!nilah rupa wad antenatal class 3..bagi saya pengalaman (banyakk!) dan saya juga ada ramai kenalan!!...thanks Chomel utk hadiah ni,kalau tak sakit tu hari,bunda tak jumpa mereka2 ni...emmuahh! (nurse kat sini semua baik2...tade pun yg macam saya selalu dgr,nurse garang2...)::

tapi nampaknye,Chomel belum mahu keluar lagi...dia syok2 praktis contraction..saje acah2 bunda dia..tunggulah sayang oi,baru 35 weeks...nanti masa kita nak jumpa akan sampai juga...bunda tunggu kamu,jgn risau ye sayang...tapi jgn tendang kuat sgt ek,perut bunda sakit la,main geletek2 je dah le ek...hehehe

p/s::i bored myself stupid kat hospital...nasib bawa buku,tajuk? babyville by jane green...hehehe

p/p/s::sakit yang real adalah sangat sakit..macam mana saya tahu?saya tengok org kat katil sebelah..sudah tidak terurus lagi rupanya,dahi berkerut,mati terpejam,air mata mengalir menahan sakit...ada yg lagi dasyat..menjerit sakit!kalau takat sakit saya ni dari 10 saya kasi 4 je...tak teruk lagi..hehehe..Chomel sayang...tunggu ek,lagi 3,4 minggu nak keluar pun takpe,bunda sabar..(sebenarnya nak siapkan diri untuk tahan sakit..pergi bertapa dulu...hohoh)

::nota2 cinta::

terima kasih kepada semua yang sudi wish saya bday...saya doakan kita semua dalam rahmat-Nya dan tergolong dalam kalangan orang2 yang bersyukur...InsyaAllah

9 comments:

nnurintan said...

x sakit la sayang..kalo pk sakit mmg la sakit..hembus je 2-3kali sure kuar punya :)

Arin said...

lorr...false labour lagik ke?uda sure cuak..diorg dtg penang tak?

Anasfadilah said...

intan::note toself:"hembus 2 3 kali suar kuar"...ok set!

kak arin::yup,uda is coming today..told them takyah risau2...tapi nama pun mama and abah kan...dah 2 kali false labour...nak juge tgk...takpelah...kurang2 boleh makan handmade fishball soup Cik Intan!yay yippee!

Elyn said...

wah sonok nyer dpt penginapan sebegitu..... akak pun nyaris nk dpt penginapan cenggitu kelmarin....

nih ubat contraction dh abih so tgh tggu masa nk duk sepital blk la nih.... contraction sejam sekali tau .....

si chomel ngan jr mmg sibuk nak kuar coz die tau bunda ngan mummy die mesti tayang muke depa lam blog hiksss

take care........

snazzynsuch said...

happy belated bday.. hope you'll have a wonderful year.. and safe delivery...

muzem said...

Hahaha.. Akak, gemok-gemok pun comel aper.. ekeke. Akak take care!.

Anasfadilah said...

kak elyn::jr boleh geng ngan chomel...hehe...

tinn::maceh wish!

muzem::tu pasal la En.Anas tu comel...lalala...hehehe..

azzamoro said...

erni, cube describe sket camner rase contraction tuh? hehe

Anasfadilah said...

azza::dia rasa macam kejang2 kat bahagian atas perut..cekang la more to say..kejap cekang kejap ok...10 minit sekali...every contraction lasted about 20-25 mins..mcm tu yg mcm saya rasa..

azza~glad u dah dapat the bag...hehehe...apa ke hey nye poie kat warehouse...hehehe :)