Pages

06 May 2008

::let the pictures do the talking::

(saya malas sudah mahu mengedit gambar2 kerana terlalu banyak,bagi saya...jadi saya post sini terus..)

::kak naz bagi utk Chomel...from pumpkin patch...mama kata...budak2 baru lahir sekarang ni bergaya betul::

::tira bagi pulak...ada hooded sweater lagi...hehehe...comel tak?::

::antara baju2 utk Chomel (1/4 darinya...ada lagi banyak baju Chomel...tapi tak tertakluk utk newborn sahaja...ada yang up sampai 6 month)...baju Calvin Klein yang tengah tu baru beli (lagi!) oleh En.Suami...baju raya katanya..::

::kain bedung aka kain lampin aka muslin cloth utk Chomel,bought this at ikea for RM 18 3 pieces...tujuan: bedung baby::

::blanket for baby...satu gambar katak satu lagi gambar monyet holding hand...cute sangat...dua2 saya la yang pilih!::

::barang2 necessities utk Chomel...not in the pic ialah nappy clean (En.Suami malam semalam juge dia rendam baju baby...haih!) and cotton bud..ada apa2 lagi tak perlu di beli?rasa macam kurang je apasal?::

::inilah pack n play utk tempat tidur Chomel...kami beli ni senang bawa balik KL..senang simpan if Chomel dah besar nanti...kalau beli cot kayu...Chomel dah besar tak tahu mana nak letak plak cot kayu tu::

::voila!bila dah buka macam nilah rupanya...ada comforter set pooh and tiger beli kat world of babies...i personally like the teddy mobile tu...macam cute kan?::

::teddy mobile yang saya fall in love::

::ini masa kat KL,nak buka pack in play ni...kene minta tolong dua orang askar simpanan ni...from left tira and fiqah..(weh korang,balik penang kitaorang buka 5 minit pun tak sampai!)...ye kawan2 lainkali bacalah manual dulu ye....hahaha::

::saya pilih giraffe tu,penguin tu sama2 pilih,bugs bunny tu En.Suami yang pilih...baby mana tau nak pegang lagi kan...tapi tak kisah lah...::

::ini diaper bag yabg saya jahit itu hari...muatkan semua benda baby dalam ni?hehehe::

::side pocket boleh letak botle baby lagi...bunda sangat teruja owhhh!::

::nasib ada banyak benches kat ikea ni...saya sempat tanggal kasut sat...picit2 kaki lenguh...dah ok...kita jalan lagi!!::

::muka orang penat dipaksa berjalan...singgah minum dulu...lepas tu jalan balik!::

yang belum beli lagi ialah tub mandi baby,thermometer for baby usage..my maternity bras and pad pun belum beli lagi...InsyaAllah nanti beli..hehehe

p/s::haruslah bunda hepi okayy!~~

20 comments:

aNnAsUeJiE said...

nak tumpang tanye ye...graco pack and play tu berape ye harge??
sbb sgt2 menarik la..i pon dah jatuh chenta~!

arin said...

Banyak nyeeeeeee barang..untuk nye baby anda..little hanum ku, dia dh kuar baru mama and ayah nye beli..hehhehehe..

AnasDila said...

annasuejie::graco pack and play tu rege die tambah seringgit jadi rm enam ratus...hehehe...banyak pilihan lagi...kat toy r us OU la...kat mothercare pun tak byk pilihan macam tu...lagi rambang mata!

kak arin::ni kes kesabaran kurang la ni kak arin..tu yang beli...pastu org duk nasihat beli awal2...takut baby kuar awal at least barang baby utk ke hospital dah ada...hehehe

Aku Bukan Bidadari said...

hihi me pun lom rendam n basuh
baju2 baby dari sehari ke sehari.. dok jer dlm beg tuh.. this week kena wat gak.. dah 7 bulan kena alert kan?

jangan lupa kain batik.. me dah tempah kain batik siap letak getah takut terlondeh..me tak reti pakai kain batik..

AnasDila said...

tiara::saya ada 2 helai kain batik....tu pun emar mertua yang bagi...keskeskes...letak getak e?idea tu..saya pun tak reti pakai la...tapi apesal ek omputih tak pakai pun kain2 ni...selumber je pakai seluar...nampak ok je kan?

p/s::masuk trimester last ni kene alert lebib lagi...bak kata Dr.Pn. jaga-jaga...hahaha

Elyn said...

wah chomel2 bj die la.... this week i nk pi shopping lai.... yahoooo
sok2 bj bleh tepek pic coz tgh maleh hahahahha

Obefiend said...

bunny man u?

oh noeeeeeeeesss. uncle dia chelsea blues......oh noesssssssssssss!! HHHAHAHAHA

AnasDila said...

abg::tu la pasal...bunny man u la plak!hahahah

Nazuha said...

emm.. babynye manicure set pon kene beli gak. sikat+brushes dia.. saya beli kene gelak ngan adik badik sbb konpiden baby kuar nati ade rambut :P

AnasDila said...

nazuha::pun ingat nak beli all the brushes,and manicure set...tapi rasa mungkin beli after baby dah keluar kot..rasa kelakar pun ada baby ada manicure set...hehehe

arin said...

haah..hanum ader manicure set dia..pressie dari mummy yong dia..nasib baik anak aku pompuan, berbaloi ngn gosok2 kuku2 bagai semua..

AnasDila said...

kak arin::esok hanum gadis sure g spa buat rawatan manicure+pedicure sekali..bagus2...jaga penampilan diri...tak seperti ku...kuku macam hantu jgn pandang belakang aje...hahaha

wawajoe said...

for the first six months, baby kenal warna merah, hitam and white kot. cari mainan cam tuh to stimulate the eyes movement. Kat anakku ada banyak. Berkaler-kaler dia tak nampak lagik.

jangan lupa perendam botol susu. my mom very particular on that. Sterilizer tablets.

Arin said...

haah dila..mak ngah very particular bab perendam/ sterilizer tablets tuh. kalau lambat tukar, harus dengar pok pek nya..

Jie said...

alahai... byknya barang..

rasa meriah, teringin lah pula nk tambah baby..hiks!

erk..kakjie suruh Arin je la..hiks!

Arin said...

wah wah wah kak jie..cam boleh pas pas je ek..

noorina said...

banyaknye barang dah beli!! bes tul..
tak sabar gak nak gi shopping..tp aritu dah beli 1 menda dah..pump avent dah di beli! yahoo!! sbb time tu ada sale 15% kat jusco :P

AnasDila said...

kaklong::stimulation card i made it myself!dah lama siap..hehehe...pasal sterilize thingy tu dila humban dalam autoclave je...hahahaha

kakjie::hehehe...minta kak arin je tambah lagi...hehehe

rina::saya tahu perasaan bila org lain dah beli kita tak belilagi...hehehe...my breast pump pun belum lagi...ingat nak beli spectra 3..

taichee~@! said...

That baby cot is GOJASSSSSS

I loike ALL!!!

By the way, kalau ikut jangka panjang (as baby membesar), digalakkan unlimited striking and bright colours. Not just blue and red.

Waaa...meriahnya anak sedaraku tu nanti ek. Kaknaz cop beli baju bajan si chomel jak. ada rezeki baru beli menan..

AnasDila said...

kaknaz::yay!Chomel dah ada supplier baju bajan utk d...kuikuikui!