Pages

14 May 2008

::braxton whattt?::

uh-oh....sakit betul di bawah itu...sekejap-sekejap sakit...sekejap-sekejap reda...lepas itu sakit semula...lepas itu ok....uh-oh....Chomel mahu keluar sudah ke?AyOYoOO!!Ammmaaa!

rileks la bunda...itu Chomel tengah praktis buat contraction la tu...also known as Braxton Hicks Contraction..(tapi kena make sure bukan preterm labor kena differentiate la between real labor and dis braxton guy contraction...hahaha!...)

and yesterday,saya tidak pergi kerja (lagi!!!)...pasal semalam selepas di jab buat kali kedua nye...saya terus pening,loya dan akhirnya muntah! (yay for me...not!)..pening sangat kepala,jadi putuskan sahaja pulang ke rumah dan tidurrrr semahu-mahunya..

(tapi semalam juga,saya berjaya menyiapkan exterior diaper bag saya...sekarang ini tgh assemble interior dia plak...hahaha...serius betul tahap nesting saya ini...tak lama lagi InsyaAllah siap...)

(dan semalam En.Suami memasak untuk dinner kami...terima kasih ye...hugsss!kissessss!...)

dan kerana braxton ini juga semalam En.Suami ketawa kan saya...ceh! (pasal saya menjerit sakit sambil berkata..."abg!!!nak beranak dah!!"...bunda over acting betul lah!)

dan kerana braxton ini juga mengingatkan saya supaya meng 'prepare' bag utk ke hospital...

p/s::semalam di klinik,nurse menasihatkan saya supaya membasuh baju baby,kerana 7 1/2 bulan baby dah boleh keluar... (nasihat yang bagus!saya soka!)...dalam hati saya kata *dah basuh dah pun...hehehe*

10 comments:

Arin said...

tengok selang masa every pain tu..if let say it comes around 20 minutes sekali..and pastuh 15 minutes sekali..tuh maksud nye nak dekat le .and kalu takat dua jam sekali sakit..tuh testing je ..

AnasDila said...

tapi kalau baby nak kuar awal pun takpe kot...tak sabar la kak arin...hehehe...ni dok sakit ni ni...tapi rasa tak rasa gitu...mild je..

Arin said...

ahaaa..wait till the REAL contraction dtg..time tuh..abis la tangan encik anas..hehehe..like my kes, sebelah kiri mak ngah diri..sebelah kanan beloved hubby diri..lepas sorang2 kak arin tarik tangan till dh settle everything, mak ngah cakap..nasib baik mama nye jari tak patah arin pegang kuat sgt..heehhehe...and luckily azwar's shirt tak koyak coz disentap kuat sgt..

AnasDila said...

ayoyo!itu macam punya kuat kaa...*ketaq kaki*

tu baru jari kak arin...jari dila...harus patah dan koyak semuanya...huahuahua

Arin said...

dila: hahahha..ye ar gamak nye..patah , terseliuh..hehhehe..tapi bila kuar je sket kepala baby, semua sakit akan hilang automatik nya..

~Lady_D~ said...

alooooo erni...
heheh... kawan lama ku, yg same2 minum ribenna dah nak bersalin nih... i mean on the way ni... best sih!.. good luck k.. moga2 sumer selamat..

warm n regards,
Lydiana & Hidayat

MommyAdam said...

a'kum,
lawatan balas =) hey i'm so happy ade geng sewing okay! very impressed that you're making bags by hand! you go girl! i've never made one myself sbb i find that i don't need a diaper bag since i breastfeed hanya bawak couple of pampers, wipes and maybe a onesie saja dlm handbag biasa. tapi best jugak kalau buat utk Adam bwk school...hehe..you pakai pattern or just made it up yourself? you mesti penyabar ni jahit tgn =)

aNnAsUeJiE said...

oh my~
bestnye dah nak dekat dah ye?!!
sgt teruja nih...time saye lambatttttttttttttttttttt lagik~!

gud luck & take care~!
tarik nafassss.... * fuh fuh fuh*
;D

Elyn said...

heheheh kite rase apa yg u rase gak.... tgh sakit nih... cam memain plak

AnasDila said...

diana::heheh...tradisi ribena harus diteruskan....bagus apa utk kids kan...heheh...thanks for dropping by...ehemehem...cik diana...bila turn awak?heheh

mommyadam::waalaikummussalam...hehehe.
seronok ada geng sewing2 ni...pasal kat mesia susah juga nak carik kaki sewing benda alah gini..heheone day saya akan beli juga mesin!!(azam berkobar!)...ada dalam net i follow je,dia tak bagi pattern,i follow instruction saje...kagum cara u organize the pattern,harus tiru simpan dalam file,my pattern ada yang dah terbuang...hohohoh...oh ye saya pun cadang bf juga,tapi still buat diaper bag...pasal macam cool je diaper bag ni,,,(boleh gituuu!)

annasujie::dekat tak dekat jugak la...tapi ni tgh prepare bag baby and mommy nak bawak g spital..ready set go je kaalu baby nak kuar

kak elyn::tulah,memain plak...sakit kan?semalam malam tgh tidur boleh dia memain lagi...hehehe