Pages

29 April 2008

::my own diaper bag::

setelah lebih seminggu (+/-) menjahit dengan jayanya,maka terhasilah diaper bag yang saya jahit sendiri..(mind u,saya jahit tangan...mesin jahit tak di beli lagi...pasal priority sekarang menyambut Chomel ke dunia)...template saya dapat dari sini..material untuk diaper bag ni ialah

1. kain 1/2 meter RM 3 (beli kat nagoya)
2. kain denim (saya gunting kain skirt jeans saya dolu2 yang dah tak pakai,hatta dah tak muat dah pun!...jadi free aje)
3. benang ikut taste
4. jarum jahit
5. jarum peniti
6. butang katup RM 2.20
6. kesabaran
7. ketekunan
8. dan kesusilaan (hahahaha!)


Photobucket
::ini lah hasilnya...kasik kaler hitam,nampak macho je utk baby boy...asek2 kaler biru..kaler hitam baru urban retro..hehehe::

Photobucket
::bahagian dalam agak roomy,ada dua poket saya jahit dan saya letak butan katup kat situ...nanti barang2 chomel+bunda+ayahda pun campak je dalam ni...kalau lerai beg ni...jahit je la balik...hahaha::

Photobucket
::both side bag ada poket,boleh letak bottle susu...saya ubah suai sikit,kasik letak getah...ok lah kan..::

Photobucket
::voila!my own hand sewn diaper bag..multipurpose bag la jugak kan..kasi humban je apa boleh..::


satu lagi projek Frugalicious dari saya..kos cume RM 5.20...mana nak dapat kat kedai..

antara projek Frugalicious dari saya ialah Baby Booties , chain stitch on romper , Baby booties again! , baby stuff...ada lagi satu baby bip,tapi tak jumpa la plak dalam post lama2...hehehe

so there u are...sepanjang mengandung ni,inilah kerje masa lapang saya.. (akibat tak beli barang2 baby lagi,saya jahit...pueh hati den!)

oh yes,there is another projest yet to be completed...hahaha...satu jer lagi...and then boleh rehat...tungguuuu!

p/s::takziah kepada En. Faizal Ismail (deejay hot fm) kerana kembalinya ke rahmatullah anak kedua beliau yang berumur 12 hari kerana masalah komplikasi jantung...semoga kak lina tabah dan sabar atas dugaannya (i cant imagine the feeling u have to endure...)

16 comments:

Jiji, 25 said...

cepat cepat baby cepat baby Auntie Jiji mo kasi prezen@!~

Elyn said...

huihh manyak rajin la ini bunda..... seb baik la i nih tangan kayu... kalo dak mmg leh bkk kedai kite ek hehehe

mama ryan said...

cheq.. awat cheq xmau jual hasil kerja tgn cheq???

boleh laku nih!!!

AnasDila said...

jij::Chomel cant wait nak dapat prezen from auntie jiji!

kak elyn::bukak kedai...hehehe...jahit pun bila ada mood je...tade mood,mau kedai tade stock baru...hehehe

mama ryan::tunggu ada mesin jahit dulu...dah ada mungkin lah jual...takat jahit tangan ni,mau lerai je org lain pakai...hahaha

kinna said...

rajennya dia!!!
insyaAllah, esok2, bb leh jejak lgkh mummy dia-jd den wahab.. :)

AnasDila said...

kinna::den wahab tak best...benard chandran la...hehehe...tak pun jimmy choo buat kasut kat london,kaya ooo

Arin said...

my dear fren pon dok niaga buat bags..all kinds of bags..kalau dilot bebosan..leh pe buat niaga..

CikPuanMuda said...

waa... sgt shantik la ur baby bag. retro! i kalau jahit beg mau jadik baju kurung =P

AnasDila said...

kak arin::nanti la maybe..buat sme..heheh

cik puan muda::jahit beg jadi baju kurung itu sudah terer!hehehe

eiNa a.K.a Mrs.tHeMint said...

kreatippp.... =)
mesti puas hati bile dpt tgk hasil keje sendiri kan!!!

AnasDila said...

eina::jgn kata diri sendiri pueh hati...asben pun pueh hati,pasal tak yah beli...kuikuikui

p/s::kami tak kedekut cume berjimat...hahaha

taichee~@! said...

i strongly rekemen you to buat benda2 ni on9..beb bleh wat duitt maaaaa

AnasDila said...

kaknaz::THANK u utk baju baby yg sgt adorable itewww!!absolutely lovin it!hugs!

mamamia said...

ii sis..

kita suka laa bunda ni rajin menjahit though jahit tangan je.. kalu kita, nak jahit sarung bantal pun senget benget jadiknyaa... hehehe.. good luck sis, jaga makan bebaik ekk.. nanti dah dekat2 nak deliver jgn lupa mintak maaf dengan sume orang esp ur hubby, ur mom and ur family.. insya allah memudahkan u nanti... jaga chomel baik2 ekk...

mamamia said...

ii sis..

kita suka laa bunda ni rajin menjahit though jahit tangan je.. kalu kita, nak jahit sarung bantal pun senget benget jadiknyaa... hehehe.. good luck sis, jaga makan bebaik ekk.. nanti dah dekat2 nak deliver jgn lupa mintak maaf dengan sume orang esp ur hubby, ur mom and ur family.. insya allah memudahkan u nanti... jaga chomel baik2 ekk...

Dalila Yusof said...

beskan baut sendiri, jimat lak tu...