Pages

07 March 2008

::porqué..::

Kenapalah kat Penang ni tade baby warehouse sale macam kat KL nun...kan ke baguih kalau ade?..kat penang (specifically in island lah..) ada a few places yang murah2...Sunshine stores,Giant,Carrefour,Jusco (ada member card lagi bagus..)...kalau rajin ronda,kat town ada satu kedai jual baby product (i.e strollers and car seats yang berjenama..) tapi di jual pada harga kilang..thanks untuk En.Suami pasal dia selalu keje p town,jadi tahulah die kat mana kedai2 ni.

Semalam pergi jumpa Dr.Arbaie'..dia kata semua normal dan baby pun aktif (ye,sangat aktif,tak tahulah die menari ke main tendang2 ke...tapi nampak gaya dalam scan macam tulah..baby tak duk diam...) Dr.Arbaie kata,baguslah die aktif,ni semua utk develop muscle dia...Yg,selalu buat saya sakit tu,pasal jalan byk sgt,dan drive kereta (En.Suami..dengar tak apa Dr. cakap....hhehehe)

saya memang dari dulu suka brisk walk (jalan laju2...with a large stride...kadang2 kalau jalan2 dgn En.Suami pun die tertinggal kat belakang dan suka marah saya kalau die tertinggal...huhuhuh...maaf ya mas..)...Jadi Dr. nasihat..jalan boleh,tapi perlahan-lahan...jgn laju2...pasal ligament (sambungan otot...thanks to my biology class,i know..) masa peknen ni longgar,nak bagi ruang pada baby membesar lah katakan..

pasal driving plak...Dr Arbaie kata "Anas kan ada..." hahaha..(En.Suami dengar tak apa Mak Ngah kata?..yes..Dr.Arbaie ialah Mak Ngah kami..)..Kadang2 En.Suami hantar saya ke tempat kerje kalau die tak sibuk hari tu..ok lah kan...

p/s::masa zaman mude dulu suka na pi swimming,takat 4 lap tu selamba aje,tapi kalau la ni suh swimming,mau mati lemas pasal semput,tak larat..

p/s/s::ada sesiapa tahu kat penang,for women only je punye swimming pool tak?

3 comments:

Elyn said...

i pun jln laju gak tau.. thats y kaki cepat cramp. so after this i will slow2 jln bak pengantin ekekeke...

btw seronot kamu ya, si hubby kene hantaq pi kojo..... ekekeek

AnasDila said...

ni bukan jalan pengantin lagi kak elyn,jalan org tua...slow and steady...huehueheu

kadang2 saje asben antar..tapi ok la kot...hehehe

Miss BumbleBee said...

USM ada hari2 for ladies aja. kena bayar token je kot untuk outsider.