Pages

29 January 2008

::pak ghapur yg ghapla jingga::

*ting tong*bunyik sms masuk

"anda telah memenangi Rm45000 sempena ulangtahun Maxis yg ke 21,sila dail talian perkhidmatan infoline maxis 006281355533379 atau layari www.hotlink.com.my"

aku menang Rm45 000 pasal lukis my maxis my life tu ke?rasa2nye hadiah dia 1st Rm20000 je..aku try no panjang bangat yg tak masuk akal tu

*kring kring*

Pak Ghapur: ya,maxis hotline..

Aku: saya dapat msg maxis kata saya menang RM45000 la,betulke?

Pak Ghapur:Iya,cik udah menang RM45000 ringgit,boleh tahu ya siapa namanya cik yg menalepon ini?

aku::maaf saya tanya,kenapa suara encik ni macam org Indonesia jek?dgn sape saya bercakap ni?

Pak Ghapur:saya org sabah kerje di semenanjung,namanya Haji Ghapur

Aku::betulke saya menang?pertandingan apa ni yg saya masuk?

Pak Ghapur:Kalau cik banyak tanya,saya bagi org lain aja duit ini *nada marah*

Aku:bukan apa,saya nak kena tahulah saya menang apa,pertandingan apa saya masuk

Pak Ghapur::jadi mahu ka tidak?

aku::mestilah mau

Pak Ghapur::kalau begitu berikan no akaun maybank cik ya

aku::tak pakai maybank la encik

pakGhapur:;kalau ada makcik,pakcik ka yg punya pun boleh..

aku::nanti saya call nombor ni balik ke?

Pak Ghapur:: iya.

*click* end of conversation

i dial maxis centre next (the real one)

Maxis::hello,good morning,maxis centre,can i help u

aku::saya nak tanya la pasal pertandingan cabutan bertuah maxis hotlink

Maxis::cik dapat msg dari no. yg panjang2 tu ke?

aku::ye..saya pelik la..apsal no dia pjg sgt?

Maxis::cik,itu adalah bukan maxis.itu merupakan sindiket penipuan yg berpangkalan di Indonesia

Aku::nasib baik saya tepon maxis hotline yg betul ni,ehehehe...thanks ya.

*click*

i dial again Pak Ghapur the freudster's number

Pak Ghapur::maxis centre...

Aku::ni,saya nak bagi no akaun maybank ni

Pak ghapur::ya,berapa number nya

Aku::13300KO JANGAN TIPU AKULAH!!

*click*

*wide grin*satisfied*

damn u freudster!

p/s::nasib tak bodoh.

5 comments:

arin said...

hahahhahahahhaha..awat hang rajin bebeno call..sah sah tuh dasar penipuannnnnnn....

AnasDila said...

kak arin::saje nak tahu,pasal dila masuk maxis contest tu,so ingat betul la menang...ceih!!tipah tertipu..

Miss BumbleBee said...

ceh..lenkali upah le orang indon yg slang malaysia kot ye pun nak menipu..

aiyak.

Shima Sapian said...

bravo!! padan muka pak indon tu!

AnasDila said...

kak yan::ada kata org sabah kerje di semenanjung..gile menipu!!

achim::pues hati aku...hahaha